duminică, 26 decembrie 2010

viata la camin (ep. 1)

Nu am certitudinea ca voi mai avea inspiratie sa scriu despre viata la camin, dar in seara asta ma simt dornic sa va impartasesc cateva notiuni de baza pentru a supravietui la comun! Asadar, prima grija a unui student care sta intr-un camin cu baie comuna, este aceea unde-si va face nevoile:


Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa evaluezi wc-urile. Dintre wc-urile cu colac, alege-l pe cel mai indepartat de usa! (nu doresti ca cei de pe hol sa auda sunetul de harpa al colonului). E foarte important colacul: nu numai pentru confortul tau, dar vei stii sigur ca in general fetele isi fac nevoile acolo (din considerente de comoditate, desigur), deci cu exceptia a catorva boli care s-ar putea transmite prin sangele menstrual pe care e posibil sa-l gasesti pe colac, ai certitudinea ca nu se pisa din picioare si nu vor stropi colacul!

Apoi, foarte importanta este hartia igienica! Hartia igienica este precum munitia intr-un razboi! Chiar daca in preajma ta sunt camarazi de lupta si auzi "rafale de tun" in wc-ul de langa, nu poti sa ceri la nimeni hartie atunci cand ai nevoie! Deci nu te zgarci cand pornesti spre "marea batalie!". Ia in calcul ca o cantitate considerabila se risipeste pe "tapetatul" colacului, ca doar nu vrei sa-ti pui fesele dupa vreo umflata cu hiperhidroza fesiera (sa nu mai zicem de posibile furuncule!).

Este bine sa-ti dezvolti simturile! Cu exceptia celui olfativ, si desigur gustativ, e bine sa ai mai ales un auz bun. Pentru cei mai rusinosi, care nu pot sa elibereze "parasutisti deasupra Pacificului" atunci cand e cineva aproape, te ajuta sa stii daca e baiat sau fata. E mult mai usor daca persoana de langa tine e tot baiat: il poti infrunta vizual dupa ce-ti termini treaba, fara sa te temi ca va povesti cuiva despre "asaltul" tau! Nu de alta, dar s-ar face singur de ras... cine da detalii despre cum a asistat la "asaltul parasutistilor"?! Revenind, cum il recunosti daca e baiat? Prin excludere! Fetele isi rezerva cateva secunde inainte de-a da drumul la "furtunul cu apa", intrucat isi pregatesc teritoriu inainte. Apoi, fi atent la "jetul de la furtun": daca jetul e puternic, si ai impresia ca vrea sa stinga un incendiu, dar in schimb se loveste cu putere de vasul de toaleta, cu siguranta e fata! Deci ai mare grija.

In sfarsit, sfaturile legate de subiectul asta, sunt nenumarate, adica as putea sa scriu o carte numai cu cuprinsul unei enciclopedii a acestui proces, dar deocamdata sper sa reusiti si cu putinul oferit pana acum! Si ca sa nu uit: mereu sa ai telefonul pe silentios, s-ar putea ca soneria sa-ti dezvaluie identitatea, si nu ai vrea ca lumea sa te priveasca ciudat cand iesi dupa o jumatate de ora, si aceeasi sonerie incepe sa se auda asupra ta! (nu conteaza ca ai stat jumatate de ora, poti sa stai si o ora, trebuie doar sa ai atitudinea potrivita cand iesi: ceva de genu "vin din sala de lectura, ce daca m-ati vazut iesind de la toaleta!"). Hai, bafta si fir intins!