marți, 28 decembrie 2010

muma lu' stefan cel mare

Un cacat de poezie. Si uite cum te face un amarat de poet sa-ti schimbi parerea despre "cel mai mare roman al tuturor timpurilor". Inceputul poeziei e ok, Cantemir insista sa-i provoace o erectie cititorului descriind-o cu lux de amanunte pe femeia lui Stefan cel Mare. Deloc de neglijat aspectu' acesteia. Blonda, cu ochii albastri, iar metaforele alea porcoase la adresa sanilor ei imi dau de inteles ca si bustul era destul de generos. Si daca n-ati inteles nici pana acum de ce i se spunea lui Stefan "cel Mare", pai ganditi-va numai ca o asa bunaciune nu-l insela cat era plecat la lupta, ci statea si plangea dupa el. Pai daca n-o avea mare, nu credeti c-o loveau caldurile pe catea cand era asta la razbel?

Si dupa o asa introducere promitatoare, are grija poetul sa-si bage pula-n brandul "Stefan cel Mare ©". Incepe sa ne vorbeasca despre ma-sa. Iar pe ma-sa mi-o imaginez ca pe o entitate de forma unui cartof, genu' de femeie de nu stii unde i se termina coapsele si unde ii incep fesele. Moldoveanca sadea de-si poarta sanii prinsi in elasticul de la fusta doar sa nu-si loveasca genunchii cand paseste. O zdreanta nerecunoscatoare, care are impresia ca daca timp de 9 luni a fost nevoita sa imparta mancarea cu un embrion pe care-l avea atasat in uter, acum acesta ii este dator tot restul vietii.

Stefan... un fatalau. Baiatu' lu mama. Fuge de pe campul de lupta, vine acasa si culmea? Nici nu se gandeste la nevasta-sa ci prima oara striga la ma-sa! Jalnic. Iar umflatura, probabil deranjata de la masa si plina de nervi, reactioneaza urat cand isi vede fiul cu mana goala: "Adica tu vii de la turci cu mana goala, nici o shaorma pentru ma-ta nu ai adus???", si il trimite inapoi la lupta. Ba chiar il imbarbateaza, ii povesteste despre florile pe care o sa le depuna la mormantul lui dupa ce o sa fie ucis in lupta. Culmea tupeului: vaca sta la castel, mananca toata ziua si se uita la plasma 2x2 cumparata de Stefan din salariul lui de domnitor si cand saracu' fi-so e obosit de la razboi, mai ceva ca-i fute 2 palme si-l trimite inapoi. Pai bine fa baleno si M. Schumacher oprea la pitstop cand era campion mondial la Formula 1 si nu l-am auzit pe presedintele de la Ferrari sa-i rada-n fata si sa-l ia la misto! Dar ce sa stie moldoveanca de Schumacher?