miercuri, 29 decembrie 2010

exceptia pulii

"Exceptia care confirma regula". Ce-o fi gandit idiotu' de-a avut sclipirea asta? Pai de unde si pana unde un rezultat gresit poate sa confirme contrariu? Fie urmatorul scenariu: toti romanii din Italia sunt harnici, cu studii superioare, cu slujbe respectabile si nu in ultimul rand au nume romanesti. El este Mario, nu a fost niciodata la scoala, e fiul lui Tomberon si a lu' Jaluzea, 2 tigani din Lunca Jiului si se ocupa cu reciclari de ceasuri/telefoane mobile si carduri direct din buzunarele italienilor. Ca el sunt mii. Mii de exceptii care confirma regula ca romanii din Italia sunt harnici, cu studii superioare, s.a.m.d.!


De ce hotii nu apeleaza niciodata la explicatia asta?
Politistul: Am informatii ca in acea geanta aveti banii de la banca X pe care tocmai ati jefuit-o!
Hotul: Domne, uita-te si tu, am ca de obicei la mine un pistol, o masca, niste manusi si intr-adevar, astazi sunt si foarte multi bani aici. Dar acesti bani reprezinta exceptia care confirma regula, deci sunt nevinovat!

Mai e expresia aia cu "mancarea de peste". Porti o conversatie cu cineva, va contraziceti pe o tema si deodata ti-o taie brusc: "pai asta e alta mancare de peste!". Si prin asta vrea sa-ti demonstreze ca pe langa faptu' ca el are dreptate si tu nu in ceea ce priveste tema pe care o dezbateati, el e de 2 ori mai destept doar pentru ca cunoaste si mancarurile de peste pe deasupra! Si creca ar mai fi expresii si proverbe idioate in folclorul romanesc, dar asta deja e alta mancare de peste.