marți, 4 ianuarie 2011

specializari medicale

Care sunt riscurile si neplacerile specializarilor medicale?

1. Alergologie si Imunologie: nu poti sa folosesti deodorant si nici balsam pentru haine, nu poti nici macar sa folosesti ce sampon vrei... pentru ca niciodata nu stii ce alergie idioata au potentialii tai pacienti.
2. Anatomie Patologica: ce se intampla iarna cand afara se intuneca la ora 17? Mai ai curaj sa iesi pe strada dupa ce ai ciopartit si ai cantarit un om pe bucati?
3. Anestezie si Terapie Intensiva: pacientii habar n-au daca ai terminat facultatea de medicina sau esti un fel de asistent medical. Sa nu mai zic ca iei cea mai mica "atentie" dintre toti medicii care intra in sala de operatie.
4. Boli Infectioase: trebuie sa te speli pe maini si inainte si dupa ce te pisi; niciodata nu se stie peste ce parazit tropical dai.
5. Cardiologie: lucrezi numai cu bosorogi cu probleme cu inima. Si totusi... sa faci 6 ani de facultate + 5 de rezidentiat ca sa pricepi intr-un final ca inima are 2 atrii si 2 ventricule si ca EKG-ul prezinta unde si segmente?
6. Chirurgie: trebuie sa ai mereu unghiile taiate scurt; asadar nu te poti scobi in nas!
7. Dermatovenerologie: afli cine cu cine si-a tras-o. E posibil ca intr-o zi fiica ta sa fie cea care a raspandit sifilisul in cartier si sa vezi mirare cand toti vecinii vin la tine!
8. Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice: toti pacientii iti vor aduce ciocolata. Multa ciocolata! Pentru ca ei nu mai au ce face cu ea...
9. Gastroenterologie: esti exact opusul stomatologului - el cauta toata ziua in gura, tu cauti toata ziua in cur.
10. Genetica medicala: sa fi genetician in Romania e ca si cum ai fi astronaut. Inca nu se cauta!
11. Geriatrie si gerontologie: pacientii isi vor aduce mereu aminte ca au un nepot sau un vecin care seamana exact cu tine. Si te vor striga Mirciulica sau Ionut, exact ca pe el!
12. Medicina de urgenta: nu poti nici sa te caci in timpul serviciului, daca ambulanta intarzie 30 de secunde din cauza ta, urmatoarea zi toate ziarele din tara vor publica o poza cu tine pe wc!
13. Obstretica-Ginecologie: daca stai toata ziua cu nasu' in pizda, imagineaza-ti ce chef mai ai sa vii acasa la nevasta. Vei fi atat de coplesit de povara cunoasterii incat vei privi orice pizda cu suspiciune.
14. Oftalmologie: cand intr-un final ajungi sa ai probleme cu ochii si mergi la un consult, la un alt coleg, o sa trisezi cand trebuie sa citesti literele doar pentru ca tu le stii pe dinafara.
15. Oncologie: nu exista lucru mai deprimant. Zi de zi mergi la lucru si astepti sa vina alti oameni care vor muri in scurt timp. Aici nu e nimic funny.
16. Pediatrie: copiii mici sunt groaznici. Dar copiii mici si bolnavi parca sunt trimisi de diavol sa te tortureze cu tipete, materii fecale si oua Kinder!
17. Psihiatrie: mergand pe principiul "ce se aseamana se aduna", unde te vezi in 20 de ani de la terminarea facultatii?
18. Urologie: ajungi sa vezi mai multe pule decat Ioana Popescu! Iar daca esti sotul unei femei care este medic urolog, nu e prea greu sa ghicesti motivul pentru care incepe brusc sa te priveasca cu mila.